Wat werkt in een integraal specialistische werkwijze?

Wat werkt in een integraal specialistische werkwijze?

23 februari 2023

Wat werkt in een integraal specialistische werkwijze voor gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek? 

Met deze vraag zijn onderzoekers van het project De specialist dichterbij?! samen met vijf integraal specialistische teams uit verschillende regio’s, aan de slag gegaan. De resultaten van twee jaar onderzoek zijn te vinden in deze werkwijzebeschrijving.

De werkwijzebeschrijving geeft handen en voeten aan een integraal specialistische werkwijze voor gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek. Er is namelijk al veel kennis over wat werkt in integraal werken. Maar hoe integraal gewerkt kan worden met een uitdagende doelgroep, blijkt in de praktijk vaak lastig. In deze werkwijzebeschrijving bundelen we kennis over de doelen, doelgroep en werkwijze van integraal specialistische teams, vanuit perspectief professionals, gezinnen en beleidsmakers. Daarnaast beschrijven we hoe integraal specialistisch werken vanuit partnerschap – samen met gemeenten, zorgorganisaties, professionals en gezinnen – vormgegeven kan worden.

De werkwijzebeschrijving is bedoeld voor professionals, managers van zorgorganisaties en beleidsmakers. Benieuwd naar wat de inzichten voor jouw werk kunnen betekenen? Bekijk dan snel de werkwijzebeschrijving! 

Inspiratiebijeenkomst op 7 maart
Op 7 maart (15:30-17:00) organiseren de onderzoekers een (online) inspiratiebijeenkomst, en nemen geïnteresseerde ouders/jongeren, professionals, beleidsmakers en organisatievertegenwoordigers graag mee in de resultaten.

Interesse om aan te sluiten? Stuur projectleider Laura Nooteboom even een berichtje.